Höjle

Vilket kök ska man välja?


Ska ni byta kök i ert hus? Har ni lite svårt att bestämma er för vilket kök ni ska köpa? 

Här kommer en guide på saker att tänka på inför köks bytet: 

Budget 

Det är viktigt att ni gör upp en budget innan på hur mycket ni har råd, och vill, betala för ert nya kök. Kök är dyrt och kan bli hur dyrt som helst, därför är det viktigt att ha en budget och att sedan följa den. 

Rita drömköket 

När budgeten är klar är det dags att rita upp ert nya dröm kök. Vilken form ska ert nya kök ha? Ska det vara ett parallellkök, u kök, l kök, ett linjärt kök eller ett kök med en köks ö? Vilket kök som passar bäst beror på hur stor yta ni har för köket och hur planlösningen ser ut. Har ni svårt att lösa detta själva så kan ni ta hjälp av en köksplanerare. 

När formen är bestämd så ska ni även bestämma vart skåp, bänkskivor, diskho, vitvaror och belysning ska finnas. 

Välja kökstillverkare 

Det finns många olika kökstillverkare på marknaden idag, både svenska, nordiska och även europeiska. Det finns billigare, och det finns exklusivare. En del gör allt för han. Bara för att ett kök är billigare så innebär det inte per automatik att det är sämre, utan det kan vara minst lika bra som andra. Om ni vill spara in lite pengar så kan ni köpa stommarna på ett billigare ställe – de syns ju ändå inte, för att sedan köpa luckorna på ett annat ställe. De flesta håller standardmåtten – men tänk på att kolla på det en extra gång för säkerhets skull. 

Mode 

Även inom kök så går modet i vågor. Vill man modernisera sitt kök så är det enklast genom att byta köksluckorna. Detta kostar självklart en slant och är inget man vill göra alltför ofta. Välj därför stilrena färger så att de håller länge. 

Detaljerna som lyfter ditt kök 

Det är många val att göra kring ditt nya kök. Några viktiga detaljer är valet av bänkskivor, kakel och mosaik till väggarna, köksfläkt, diskhon, köksbandare och vitvarorna. 

Du kan ha kyl och frys i vitt eller rostfritt, de kan var fristående eller inbyggda. Du kan ha bänkskivor i trä, marmor, sten eller laminat. Allt är en smaksak och något ni väljer för hur ert dröm kök ska se ut. 

There are currently no comments.